Open deze mail en laad de afbeeldingen

Heiligheid is
je roepingLijn
Bijbels onderwijs en toerusting voor je geestelijke groei
Door David Sorensen OntdekGod.nl

Heiligheid

Geliefde lezer,

In de Bijbel roept God ons nadrukkelijk op om heilig te zijn. Heiligheid is het mooiste wat er is. Het wil zeggen dat je bij God hoort. Dat je werkelijk apart gezet bent voor Hem. Apart van alles wat niet bij God hoort.

Je staat aan Gods kant. Je leeft zoals Hij wil dat je leeft.

Je hebt de duisternis de rug toegekeerd en staat met hart en ziel in het volle licht van God. Je laat je niet onder invloed brengen van zaken die onzuiver zijn. De Geest die Jezus ons geeft, wordt daarom de Heilige Geest genoemd. Het is niet de geest van compromis en onzuiverheid, maar Gods eigen Geest die heilig is. Dat is niet saai, suf of voor sukkels. God is krachtiger en mooier dan alles wat je kunt bedenken.

Hij is het die vreugde, liefde en vrijheid geeft.

De geest van de wereld wil je verleiden om mee te gaan met onreinheid. Entertainment (films, TV, internet) is daar een gemakkelijk middel voor. Het is mooi, indrukwekkend en leuk. Het trekt aan je. Het biedt je genot en ontspanning aan.

Zonde

Maar het besmet je geest met de duisternis van de goddeloze, demonische wereld. Het vervuilt je hart en je gedachten.

Veel mensen die beweren te leven met God, hebben een levensstijl van voortdurend compromis met de onreinheid van de vermaak-industrie. Ze kijken regelmatig naar films die vol onreinheid, geweld, dood, angst of occultisme zitten en ze doen alsof het goed is. Maar God roept je op:

Laat je niet meeslepen door je verlangens van vroeger, toen je niet beter wist. God, die je heeft geroepen, is heilig. Leid dan ook zelf een heilig leven. Er staat immers geschreven: Wees heilig, want Ik ben heilig. (1 Petrus 1:15-16)

Als je een kind van God wilt zijn, moet je gehoor geven aan Gods oproep tot heiligheid.

Vraag God om je ogen te openen, zodat je gaat zien wat heilig en onheilig is. Hij wil je ogen wijd openen, zodat je jezelf apart kunt zetten van alles wat onzuiver is.

Leid een heilig leven; wie dat niet doet zal de Heer niet zien. (Hebr. 12:14)

God wil een volk dat is zoals Hij: puur en apart gezet, zodat het zijn liefde en schoonheid kan laten zien. Daarom zegt Hij:

Maar jullie zijn een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, Gods eigen volk, gekozen om de heilsdaden te verkondigen van Hem die je uit de duisternis geroepen heeft naar zijn wonderbaar licht. (1 Petrus 2:9)

God wil geen groep mensen die doen alsof ze van God houden, door uiterlijke godsdienst.

Hij wil mensen die echt leven zoals Hij het wil. Niet alleen mooie woorden, maar gezuiverde levens. Daarvoor is Jezus Christus gekomen. Om mensen apart te zetten die Gods licht uitstralen. Dat is je roeping.

Volg dus het voorbeeld van God, als kinderen die hij liefheeft, en ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God.

Laat er bij u geen sprake zijn van ontucht of zedeloosheid, of van hebzucht - deze dingen horen niet bij heiligen.

Ook dubbelzinnige, oppervlakkige en platvloerse taal is ongepast - spreek liever woorden van dank.

Want u moet goed weten dat iemand die in ontucht leeft, zedeloos of hebzuchtig is - dat is allemaal afgoderij - geen deel kan hebben aan het koninkrijk van Christus en van God.

Laat u door niemand met loze woorden misleiden, want wie God ongehoorzaam is, wordt getroffen door zijn toorn.

Gedraag u dus niet zoals zij, want eens was u duisternis maar nu bent u licht, door uw bestaan in de Heer. Ga de weg van de kinderen van het licht. Het licht brengt goedheid voort en gerechtigheid en waarheid.

Onderzoek wat de wil van de Heer is. Neem geen deel aan de vruchteloze praktijken van de duisternis maar ontmasker die juist.

(Efeze 5:3-11)

Facebook Twitter Google Plus    

Kopieer deze link om dit te delen:
http://www.real-life.nl/onderwijs/heiligheid.html

LijnGods hart voor jou

Dit unieke boekje is een ware parel, een kostbaar geschenk voor jou en je geliefden

Boek met bemoedigende tekstenNiets is zo genezend voor ons als het lezen van de woorden die God zelf spreekt. Niets is zo bevrijdend voor ons als ontdekken hoe God over ons denkt. Niets geeft ons zoveel kracht en vreugde als het ervaren van Gods gedachten over on..

In dit kostare boekje lees je tientallen bijzondere boodschappen uit Gods hart voor jou en je geliefden. De woorden worden aangevuld met prachtige beelden, die je helpen zie hoe mooi en groots God is en hoe geborgen we zijn in zijn handen.

Hieronder zie je hoe het boekje er vanbinnen uitziet:

God geeft je vreugde

Dit boekje is uniek, er is geen ander boekje die hierop lijkt. Het is een kostbaar geschenk, voor jezelf en je geliefden.

Gun het jezelf en schenk het aan mensen die je liefhebt. Het zal een grote impact hebben: genezing, bevrijding en bemoediging.

Bestel 'Gods hart voor jou' hier >>

LijnSchrijf je nu in!

Als je deze Lifeletter online leest of omdat iemand je deze editie heeft toegestuurd, schrijf je dan in op de gratis LifeLetter. Je zult er geweldig door bemoedigd worden!

Schrijf je hier in op LifeLetter >

Wit


Nuttige links voor jou

Je verlosser: Jezus Christus
Je helper: Heilige Geest
Je schepper: Bestaat God?
Je levensdoel: Gods liefde
Je oorsprong: Evolutietheorie
Je geschenk: Genade
Je geloof: Christelijk geloof
Je inspiratie: De Bijbel
Je opdracht: Liefde is...
1STAP
Zet nu de stap naar God
SOUND OF HEAVEN
Aanbidding, Profetie, Genezing
ONTDEK GOD

De liefde van je leven
BOEKHANDEL

Christelijke boeken, kaarten, posters, muziek en films
LijnAuteur van LifeLetter en bovenstaande sites: David Sorensen